+385 (0)99 2544818

Novosti

AERO STUDIO - Zagreb turistička agencija najam apartmana & event management

Turistički najam apartmana Zagreb 2021

tourist_2021_post.jpg

Prema našim spoznajama, turističke agencije Aero Studio koja se izričito bavi iznajmljivanjima apartmana i istraživanjima tržišta koje smo provodili zadnjih godina, a uspoređujući broj turističkih apartmana u Gradu Zagrebu od 2019-e godine do danas, kao rezultat događanja iz 2020-e godine, primijetili smo pad broja raspoloživih apartmana turističkog smještaja za 55-60%.

Veliki dio iznajmljivača prešao je iz jednodnevnog, turističkog najma u dugoročni najam u ovom nepovoljnom turističkom vremenu, dok je jedan dio nažalost nekretninama tragično stradao u potresu koji je pogodio Grad Zagreb.

Točan broj otkazanih kategorizacija, koji bi pokazao točnu sliku tržišta, nismo dobili od Turističke zajednice Grada Zagreba iz razloga što dio iznajmljivača koji su prešli iz dnevnog najma u dugoročni najam nisu otkazali kategorizaciju za 2021-u godinu.
Proučavajući oglase najam stanova najvećeg portala njuškalo.hr lako je po kvalitetnijim profesionalnim slikama prepoznati ponudu idejno osmišljenih apartmana turističkog smještaja u ponudi dugoročnog najma.

 

Što nas čeka u 2021?

Trenutno je tržište izuzetno tromo, u našoj agenciji bilježimo pad od oko 40% u odnosu na 2019-u godinu, i nije za očekivati niti drastične pozitivne pomake prije povećanja avio linija.
Najavljeni dolazak niskotarifnog avio prijevoznika Ryan Air za Zagreb, kao i drugih niskotarifnih kompanija, zasigurno će imati pozitivan učinak na ubrzani oporavak turizma u Gradu Zagrebu, a povratak linija dalekoistočkih destinacija zasigurno garantiraju potpuni oporavak, no vjerujemo da će taj dio opravka ipak pričekati kraj 2021 godine i početak 2022 godine.
Sam tržišni nastup prodaje kroz suradnju sa turističkom agencijom upravo iz gore navedenog dolazi do većeg značaja i osigurava veći doseg kroz, ne samo već poznate kanale prodaje Booking.com, i Airbnb kojim se samostalno služe privatni iznajmljivači već i drugim kanalima prodaje. Ne zanemarimo činjenicu da i preko navedenih OTA kanala turističke agencije ostvaruju veće rezultate od samostalnog nastupa iznajmljivača, no o tome u nekom drugom izlaganju.

Da zaključimo. Iskoristimo vrijeme da se pripremimo za nadolazeći val oporavka kroz naredne mjesece. Za sva pitanja stojimo Vam na usluzi Aero Studio turistička agencija.

S poštovanjem,

Aero Studio – turistička agencija